Visualiseringer: Wienberg Architects / Njordrum Care
Bæredygtig autismebolig i træ
Visualiseringer: Wienberg Architects / Njordrum Care

Region Midtjylland opfører i 2021/2022 nye autismeboliger i Hinge ved Silkeborg. Omgivelserne er naturskønne, og selve bygningerne er naturvenlige. Der er fokus på bæredygtighed i byggeriet, og målet er en DGNB-certificering.

Boligerne er udviklet til mennesker med autisme og giver mulighed for både at skærme og indbyde til fællesskab ud fra den enkeltes forudsætninger og ønsker. Der er tale om de såkaldte AT Home boliger (A for apart og T for together).

Boligerne bliver opført i lette materialer, som er miljøcertificerede, og husene er flytbare (op til fire gange) og kan ombygges ved behov. Den bæredygtige tilgang giver mulighed for at opnå en DGNB-certificering af boligerne.

DGNB er en bæredygtighedscertificering for byggeri. DGNB tager afsæt i tre bæredygtighedsaspekter: miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed, som suppleres med en vurdering af tekniske kvaliteter.

Udvalgte resultater

  • Regionens rådgiver (Hundsbæk & Henriksen) har indgået samarbejde med en specialist i bæredygtighed og er i kontakt med Green Building Council, som står for DGNB-certificeringen.
  • På baggrund af dette projekt skal fremtidige byggeprojekter på socialområdet i Region Midtjylland vurderes i forhold til DGNB-certificering.
  • Projekteringen af boligerne og prækvalifikation af tilbudsgivere er nu gennemført, og boligerne forventes at blive opført i 2021/2022.

 

Socialområdet i Region Midtjylland har tidligere fortalt om boligerne i en pressemeddelelse: Nye autismeboliger i smuk natur

Afdeling og medarbejdere

Byggeri & Ejendomme, Koncernøkonomi

Torben Agerkilde, bygningschef
Anders Eklund, bygningskonstruktør

Kategorier

#Byggeri
#Bygningsdrift
#Energiforbrug
#Grønne arealer

Mie Duelund Petersen Mie Duelund Petersen

Mie Duelund Petersen

Strategisk konsulent

Byggeri og Ejendomme, koncernøkonomi

M: 2462 3082

miedje@rm.dk

 

Dette projekt bidrager til sporet cirkulær økonomi Dette projekt bidrager til sporet cirkulær økonomi

Spor: Cirkulær økonomi